Nederlandse Rotsplanten Vereniging
LEDENPAGINA   WORD LID!
     
   
    HOME    OVER    NIEUWS    FOLIUM ALPINUM    ZAADDISTRIBUTIE    FORUM    FOTO    CONTACT     
         
    Foto's van de leden    
         
   

Bergen en alpiene planten horen natuurlijk bij elkaar. Wandelen in de bergen en fotograferen zijn ook onlosmakelijk met elkaar verbonden Deze vier, bergen, alpiene planten, wandelen en fotograferen missen een vijfde sleutelwoord…..en dat is ‘delen’. We delen de liefde voor de bergen door er enthousiast met elkaar over te praten, elkaar tips te geven over mooie plekjes en eventuele accommodatie om te verblijven. En ja natuurlijk, de planten, ook daar praten we over, discussiëren we over hoe we ze het best in onze Nederlandse rotstuinen met succes kunnen overhouden. En van dat alles maken velen -zo niet allen- foto’s. Een mooi vergezicht in de Dolomieten, of een close-up van een plant in onze tuin.

Flora, fauna, noem maar op, tijdens de wandeling leggen we van alles vast op de gevoelige plaat. En dan? We slaan de foto’s op. In de Dropbox, op een stick of op een plek in de Cloud en soms laten we ze zien aan vrienden op onze smartphone. En voorheen hadden we ook nog de NRV Fotowedstrijd, die tot spijt van velen verdwenen is door gebrek aan belangstelling. Ja, echt, alhoewel we allemaal gek zijn op foto’s van onze hobby, is deze NRV activiteit een langzame dood gestorven. Ook het bestuur betreurt dit natuurlijk, maar je kunt geen ijzer met handen breken. Misschien lag het aan het ‘wedstrijd element’ dat eraan verbonden was. Jammer blijft het wel, want nu missen we die prachtige foto’s in ons mooie Folium Alpinum!

Foto’s op de Website
Onze Webcoördinator Bart Moerland wil toch weer een dappere poging doen om niet de ‘NRV Fotowedstrijd’ nieuw leven in te blazen, maar wel, ’Foto’s van Leden’ te introduceren! Gewoon heel laagdrempelig, niks geen wedstrijd element, gewoon mooie foto’s voor onze Website en ons Folium Alpinum!

Je hoeft niet over professionele apparatuur te beschikken om een mooie foto te maken. Passie, enthousiasme en een goed oog leveren meestal prima foto’s op die onze Rotsplanten hobby weergeven. Op de website hebben we een plek gereserveerd voor ‘Foto’s van Leden’; foto’s die te maken hebben met onze hobby in al zijn uitingen. We hebben een aantal NRV’ers gevraagd de eerste foto’s aan te leveren. Kijk eens voor foto’s in je bestanden, of denk er eens aan als je komend voorjaar al dat moois in je rotstuin op de plaat zet. Ga je op vakantie, denk dan ook eens aan de NRV Website, het Folium Alpinum en je medeleden die het prachtig vinden om leuke foto’s van onze passie te zien! Foto’s van je rotstuin, troggen, een mooie beplante muur, je alpienekasje, noem maar op. Foto’s die je maakt in de bergen, dichtbij, veraf…maakt niet uit. Stuur heel simpel met WeTransfer 3 tot 5 leuke foto’s op naar nrvwebsite@gmail.com en zie je eigen foto’s terug op onze website!

Met zoveel leden -650- moet het toch mogelijk zijn om een prachtig fotobestand op te bouwen, welke uitnodigt keer op keer een bezoekje aan onze website te brengen! Je mag natuurlijk vaker foto’s insturen, dat is geen probleem! En als het allemaal een beetje gaat lopen, kunnen we er misschien in de toekomst wat meer mee gaan doen! Bijvoorbeeld een selectie in het Folium Alpinum zetten, wellicht door de leden op de website geselecteerd. Maar voor nu, gewoon lekker laagdrempelig….in sturen maar!.
 
Laatst toegevoegd
Ger van den Beuken (Horst)
Bert Stegeman (Bladel)
Gert Hoek (Dronten)
J. Salomons
Herman Schoemaker (Boskoop)
Ger van den Beuken (Horst)
Bert Stegeman (Bladel)
Jos Beeren
Casper Slootweg
Bart Moerland (Nijverdal)
Gerrit Roest (Reusel)
Harry Jans (Loenen)
Marc Stolk
Jean Pierre Hensen (Bilzen)
Bert Stegeman (Bladel)
Ger van den Beuken (Horst)
H. van Gessel (Ochten)
Martin Boon (Maarsen)
Gerrit Eijkelenboom (2) (Lelystad)
Lucien Huisman (Deventer)
Gert Hoek (Dronten)
H. van Gessel (Ochten)
Hans Meulenbelt (Leusden)
Gerrit Roest (Reusel)
Jean Pierre Hensen (Bilzen)
Bert Stegeman (Bladel)
Gerrit Eijkelenboom (Lelystad)
Joost Riksen (Renkum)
Jan Tolhuisen (Roosendaal)
Ger van den Beuken (Horst)
Martien Kerk (Sint Oedenrode)
Eric Breed (Lisse)
Bart Moerland (Nijverdal)
W. Dorresteijn (de Meern)
Gerard Borgonje (Raalte)
Luuk Vermeer
 
 
 
     

   
         
         
         
         
    © Nederlandse Rotsplanten Vereniging (NRV), sinds 1985     |     Webdesign: Devaca