Nederlandse Rotsplanten Vereniging
LEDENPAGINA   WORD LID!
     
   
    HOME    OVER    NIEUWS    FOLIUM ALPINUM    ZAADDISTRIBUTIE    FORUM    FOTO    CONTACT     
         
    NRV Corona update 13 mei 2020    
         
   

AGENDA najaar 2020
Na overleg met alle betrokken partijen hebben wij als bestuur van de NRV helaas het besluit moeten nemen om alle voor dit najaar geplande activiteiten te laten vervallen. Onze gastheer de Universiteit Utrecht die over de Botanische tuin gaat heeft aangegeven dat de agenda voor het najaar komt te vervallen. Dit betekent voor ons als NRV dat de ‘Liefhebbersmarkt’ op zaterdag 5 september 2020 niet doorgaat. Na overleg met de betrokken partijen heeft jullie bestuur ook besloten om de ‘lezingendagen’ van 3 oktober en 7 november 2020 van de agenda te halen evenals de ‘Doedag’ die gepland stond op 12 december.

Corona maatregelen en onze bijeenkomsten
Hoewel de BTU na verloop van tijd met inachtneming van diverse aanpassingen wellicht mondjesmaat geopend zal worden, zitten bijeenkomsten met grotere groepen er voorlopig niet in. De algehele verwachting is dat diverse maatregelen voor bijeenkomsten nog lang na 1 september van kracht blijven. Gezien die maatregelen -met o.a. de regel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden- is het zo goed als onmogelijk om de lezingen en de doedag door te laten gaan. Ook een andere locatie zoeken waar wellicht meer ruimte is om aan de verplichtingen omtrent Corona te voldoen is geen goed alternatief. Veel van onze leden vallen in de risicogroep en ook de buitenlandse sprekers Jenny Wainwright-Klein en Zdenek Zvolanek zijn in de beslissing betrokken. Wij hopen hen in de nabije toekomst alsnog te kunnen uitnodigen om ons te bezoeken.

35 jaar NRV en Folium Alpinum
Net als jullie hadden wij als bestuur er een speciaal jaar van willen maken om het 35 jarig bestaan van de NRV extra te benadrukken. Nou, een speciaal jaar is het toch al wel geworden! Alleen wat anders dan we allemaal gedacht hadden. Toch zal iedereen het met ons eens zijn dat gezondheid boven alles staat. Het is dus even niet anders momenteel. In februari hebben we ons jubileum in ieder geval al kunnen vieren met een prachtige uitgave van Folium Alpinum. Nu de activiteiten in het najaar niet door kunnen gaan, zullen we ons best doen om het najaarsnummer ook een extra jubileum tintje te geven! Meer zit er dit jaar gezien de omstandigheden helaas niet in.

Zaaddistributie
Ondanks alles hopen wij dat jullie toch een beetje kunnen genieten van de rotstuin en alles daar omheen. Misschien is het leuk om dit jaar extra aandacht te besteden aan de zaaddistributie. Daarom een oproep aan iedereen om zaden te verzamelen en zo te helpen er een mooie lijst van te maken ! In het najaarsnummer van FA zullen we uitleggen hoe je zaden kunt insturen e.d.

Contact
In een tijd als deze mogen we blij zijn dat we toch kunnen communiceren met elkaar via onze mediakanalen. Wij willen jullie dan ook aanmoedigen om af en toe op de openingspagina van www.nrvwebsite.nl te kijken of er nieuws is. Als er namelijk veranderingen zijn in de Corona regelgeving die invloed hebben op de NRV en de agenda dan kun je die daar vinden. Via onze NRV mailinglijst, VRV/NRV forum en onze Facebook pagina zullen we verwijzen naar eventuele veranderingen en gebeurtenissen op de website.

Blijf gezond
Rest ons als bestuur iedereen ondanks alles een goed voorjaar en een fijne zomer toe te wensen. Net als jullie hopen we dat we, zodra het kan, weer bij elkaar kunnen komen. Handel verstandig en blijf gezond!

Bestuur NRV

   
         
         
         
         
    © Nederlandse Rotsplanten Vereniging (NRV), sinds 1985     |     Webdesign: Devaca