Nederlandse Rotsplanten Vereniging
LEDENPAGINA   WORD LID!
     
   
    HOME    OVER    NIEUWS    FOLIUM ALPINUM    ZAADDISTRIBUTIE    FORUM    FOTO    CONTACT     
         
    Zaterdag 14 december 2019, 10:00 uur
Doedag
   
         
   

Kassencomplex Botanische Tuinen Utrecht. Harvardlaan 10. Entree via de achterkant.

De Doedag/Workshopcommissie heeft weer voor een gevarieerd en interessant programma gezorgd. 4 workshops en 2 dia/beamer lezingen staan op het programma. Er zijn 4 blokken met 2 workshops en 1 lezing, dus 4 mogelijkheden om een van de 3 items bij te wonen.

Een kleine toelichting van wat er op het programma staat.

Luuk Vermeer zal deze dag 2 keer een beamerlezing over de Vercors houden. De Vercors ligt in het oostelijk deel van Frankrijk, het is een plateau dat in de departementen Isére en Dróme ligt. Luuk staat bekend om zijn uitmuntende fotografie en weet veel en boeiend te vertellen over dit gebied.

Gerard Borgonje gaat ons in de 2e beamer lezing veel vertellen over ‘Gemakkelijke rotsplanten’. Het zal eenieder verbazen welke rotsplanten we soms over het hoofd zien die juist uitstekend geschikt zijn voor ons klimaat. We zullen weer prachtige dingen te zien krijgen van onze ‘Rotsplantenencyclopedie’.

Gert Hoek zal samen met het publiek een groot aantal rotsplanten bespreken. Er zullen uiteenlopende planten worden bekeken, waarbij behalve de herkomst ook besproken wordt hoe ze in ons klimaat moeten staan en vermeerderd worden.

Bart Moerland gaat het met ons hebben over een onderwerp waar we allemaal mee te maken hebben, ’De Nederlandse rotstuin in een veranderend klimaat’. Wat kunnen we doen om onze planten zo goed mogelijk door de hete zomers en natte winters te loodsen? Er is volop gelegenheid tot vragen stellen en/of eigen ervaringen te delen. Deze workshop is een pilot van een reeks van 4 artikelen die in FA komt te staan.

Marchel Snoek geeft een workshop ‘Bollen in de breedste zin’. Bollen, knollen e.d. horen onlosmakelijk bij onze rotstuinhobby. We zijn dan ook heel blij dat Marchel ons hier van alles over gaat vertellen. Wil je meer weten over het ‘hoe en wat’ met bollen in de rotstuin, moet je zeker deze workshop bijwonen.

Joost Riksen geeft de workshop ‘Terrestrische orchideeën, een introductie’. Veel van onze leden hebben wel één of meerdere Terrestrische orchideeën in de rotstuin staan. Kort door de bocht, dit zijn orchideeën die met de voetjes in de grond staan (terra) en hun blad kwijtraken in de winter. Joost gaat ons van alles vertellen over deze planten.

Doe dag 2019

   
         
         
         
         
    © Nederlandse Rotsplanten Vereniging (NRV), sinds 1985     |     Webdesign: Devaca