Nederlandse Rotsplanten Vereniging
LEDENPAGINA   WORD LID!
     
   
    HOME    OVER    NIEUWS    FOLIUM ALPINUM    ZAADDISTRIBUTIE    FORUM    FOTO    CONTACT     
         
    Handboek voor de Rotstuin    
         
   

JubileumboekBoeken over de rotstuin zijn niet makkelijk te vinden, zeker niet in de Nederlandse taal. Opgericht in 1985 als de NRW oftewel ‘De Nederlandse Rotsplantenwerkgroep’ leek het een goed idee om in 2010 het 25 jarig jubileum op te luisteren met een door leden gemaakt ‘Handboek voor de Rotstuin’, want waar vind je immers zoveel expertise dan in de vereniging zelf! Inmiddels was de naam NRW veranderd in NRV met de V van vereniging, omdat sinds de oprichting in 1985 de werkgroep aardig zijn vleugels had uitgeslagen en gegroeid was naar meer dan zomaar een ‘werkgroep’ van mensen die zich bezig hielden met de rotstuin in al zijn facetten. Wiert Nieuman en Wim van Kruijsbergen vormden de eindredactie en zorgden dat alles in goede banen werd geleid. Men ging zeker niet over het bekende ‘één nachtje ijs’. Er werd veel werk verzet en buiten de schrijvers om hielpen vele anderen tot totstandkoming van een handboek voor de rotstuin dat zeer tot de verbeelding spreekt van iedereen en nog jaren lang een leidraad zal zijn voor deze prachtige hobby.


Praktische leidraad
Geschreven dus door leden van de NRV. Allemaal mensen die hun sporen in het rotsplantenwereldje ruimschoots verdient hebben. Elk van de schrijvers verzorgde een hoofdstuk waarin zij het meeste ervaring hadden en door de logische opbouw van het boek is het een echt ‘Handboek’ geworden welke alle facetten van de moderne rotstuin onder de aandacht brengt. Een boek ‘van doeners, voor doeners’ zou je kunnen zeggen en niet voor niets is de volledige titel dan ook, ‘Handboek voor de Rotstuin, tips, technieken, toepassingen’. Een prachtig boek dat beslist thuishoort bij iedereen die zich met deze fascinerende manier van tuinieren bezighoud.

Jubileumboek

Waar verkrijgbaar?
Wel dat is niet zo moeilijk. Het Handboek voor de Rotstuin is te koop via onze vereniging. Als je lid wordt van onze vereniging en je betaalt voor één jaar ( € 27,50) per automatische overboeking, dan kun je het handboek voor € 7,50 bij je lidmaatschap bestellen. Voor € 35,00 ben je dan een jaar lang lid en ontvang je dit prachtige boek om direct een goede start te maken met je nieuwe hobby! Wil je liever niet per automatische overboeking betalen dan kost het handboek € 10,- als je lid wordt voor één jaar. Voor € 37,50 ben je dan lid voor een jaar en ontvang je het handboek. Bij het lid worden kun je aangeven of je wel of niet een handboek wilt ontvangen. Nieuwe leden ontvangen het handboek dan ook via Martien Kerk, onze ledenadministrateur. Word je lid op een van onze verenigingsdagen dan kun je het boek bij contante betaling natuurlijk zo mee nemen. Word je lid door je online, schriftelijk of telefonisch aan te melden dan komen er natuurlijk verzendkosten voor het handboek bij. Meestal kun je wel regelen dat als je geen verzendkosten wilt betalen het boek op een van de verenigingsdagen meegenomen wordt door ons. Voor nieuwe leden is het Handboek voor de Rotstuin verkrijgbaar bij de ledenadministratie: nrv.rotsplanten@gmail.com

Jubileumboek

Handboek extra nodig…..of cadeau geven?
Voor leden die een extra handboek willen hebben of het als cadeau willen geven is er de mogelijkheid exemplaren te bestellen en per post te ontvangen of af te halen op een van de verenigingsdagen. Het Handboek voor de Rotstuinier(der) kost in de losse verkoop slechts €15,- exclusief verzendkosten en dat is niet veel voor dit prachtige jubileumboek! Ben je dus al lid of geen lid en je wilt dit ook niet worden, maar je wilt wel graag een handboek kopen, neem dan contact op met onze penningmeester Bart Moerland: geldzaken.nrv@gmail.com.   

Jubileumboek

   
         
         
         
         
    © Nederlandse Rotsplanten Vereniging (NRV), sinds 1985     |     Webdesign: Devaca